Vårt kök

 

Jag som arbetar i köket på Larödhus förskolor heter Dea och har varit anställd här sedan 1998.  

 

Jag är utbildad kock inom restaurang/näringslära och har även utbildning om födoämnesallergier. Vi följer livsmedelsverkets rekommendationer.

 

Dea samarbetar med pedagogerna som är duktiga på att inspirera barnen att smaka på all mat.

 

 

 

 

 

En frukost kan vara...

Gröt eller fil med flingor, hembakat bröd och mjölk eller vatten att dricka.

 

En lunch kan vara...

Laxfilé med kokt potatis, örtsås och en sallad.

 

Helstekt fläskkarré med kokt potatis, skysås , gelé och grönsaker.

 

Ett mellanmål kan vara...

 Havregrynsgröt, varm blåbärssoppa, yoghurt, släta bullar eller fruktfat.

Oftast ingår någon form av mjölkprodukt i mellanmålet.